Богомил Белчев подкрепи Таня Христова за Синята зона
Богомил Белчев подкрепи Таня Христова за Синята зона / Община Габрово

„Няма какво да се умува за Синята зона, а да се действа час по-скоро да бъде въведена.“ С тези думи общинският съветник от БСП и бивш кмет на Габрово Богомил Белчев прекрати дискусията на заседанието на ОбС, относно предложението на Общината да се купи репатриращ автомобил и изграждането на Синя зона за платено паркиране.

Паяк ще вдига неправилно паркираните автомобили

Да се купи репатриращ автомобил, разширява подкрепата си кметът на Габрово от 1999 до 2007 година. Неговата позиция, изразена пред местния парламент, е цитирана във водещата статия на вестник 100 вести".

Социалистите няма да подкрепят бюджета, който администрация на Община Габрово предлага

„Не искам да съм лош пророк, но няма да мине и половин година, и в Габрово ще се случи това, което засега гледаме само по телевизията. Страшно много автомобили, страшна агресивност от страна на водачите, липса на какъвто и да било контрол – тук не обвинявам Общината, защото нейните правомощия са много малко в това отношение. Липсата и на паркоместа, за които вече няколко общински съветника се изказаха, оказват своето влияние“, заяви Богомил Белчев и предложи да бъде сформирана комисия от архитекти, строители и проектанти, за да се изясни ситуацията за изграждането на паркинги, в т. ч. и многоетажни.