Трасето на рали Дакар ряпа да яде пред разбития път под новия мост към кв. Хаджицонев мост
Трасето на рали Дакар ряпа да яде пред разбития път под новия мост към кв. Хаджицонев мост / 100 вести

Дупките по пътя под новия виадукт в кв. Дядо Дянко са опасни и за колите, и за хората. Това пише в статия, публикувана в днешния брой на вестник "100 вести" журналистката Минка Минчева.

В статията се казва:

"Трасето на рали Дакар ряпа да яде пред разбития път под новия мост към кв. Хаджицонев мост. Това са само част от определенията на жители от съседните квартали за състоянието на бул. "Трети март“ в участъка около новия мост, част от обхода на Габрово".

Дупките са станали доста опасни. Моята кола вече започна да опира отдолу в купето, съобщава жител от кв. Лисец, цитиран в статията на изданието.

Участъкът води до много голяма амортизация на автомобилите, а също така и на автобусите от градския транспорт. По-евтино е да се ремонтират тези петдесет метра, отколкото да се ремонтира окачването на един автобус. Очаквам скоро да ми опре и картерът на двигателя на колата и ако се спука, трябва да хвърля двигателя. Според информация на граждани, които са търсили съдействие от Общината за решаването на проблема кметът Таня Хпристова заявила, че ремонт на участъка няма да се прави, докато не приключи изграждането на проекта за детелината, става ясно още от тази статия в изданието.