Да се направи пълна картина за разсипията на българската икономика
Да се направи пълна картина за разсипията на българската икономика / ПП АБВ

ПП АБВ направи промяна в ръководството на партията и начело на формацията застана младият финансист Константин Проданов, който се завърна в България от Япония през 2011 година и влезе в политиката като съветник на президента Георги Първанов.

Ще успеят ли новите лица от върха на партийната пирамида да мобилизират своите членове и симпатизанти за успешно представяне по времето на вота, каква е тяхната предизборна програма, каква е оценката им за политическата ситуация у нас, за всичко това е разговорът с лидера на областната организация на АБВ в Габрово Тошко Тодоров, който вестник "100 вести" публикува днес.

Акценти от това интервю:

Да се направи пълна картина за разсипията на българската икономика е едно от нещата, на което нашият нов лидер Константин Проданов много държи, е . Българските граждани да знаят кой, защо и как, по чие нареждане и в името на чии интереси са извършени огромните разпродажби на нашите предприятия, благодарение на които се съсипа родната индустрия.

Ще работим за премахването на така наречената "желязна хватка“ от 10-процентния данък, ние искаме прогресивна скала на облагане. 10-процентният данък е крайно дясна мярка, която няма аналог никъде в Европа. Ще настояваме за въвеждане на диференцирани данъци. ДДС трябва да бъде диференцирано.

БСП трябва да поеме своята вина. Но безспорно през последните години бяха нанесени големи щети във всички сфери на живота в страната. Дали има основание за това? През последните шест години именно ГЕРБ управлява държавата, изключвайки 1,5 г. прекъсване.

Фактът, че тогава се надигнаха протестърите да противодействат за вземането на 1 милиард заем от правителството на Орешарски, който щял да вкара децата и внуците ни в дългове, а само година по-късно бяха изтеглени 14 милиарда. Тях кой ще плаща? Сега за две седмици уж от тях бяха похарчени 3 милиарда лева, за които няма обяснение.

Ще припомня думите на Бойко Борисов, които той каза по адрес на БСП, че крадецът вика: "Дръжте крадеца!“. Самият аз считам, че репликата трябва да се обърне спрямо ГЕРБ.