/ iStock/Getty Images
Регионалната здравна инспекция с предупреждение за утежнената епидемична обстановка, свързана с коронавируса
Регионалната здравна инспекция (РЗИ) се обърна към габровци с предупреждение за утежнена епидемична обстановка, свързана с коронавируса.

Нови четирима души от Севлиево са заразени с коронавирус

От инспекцията призовават за предпазливост и препоръчват на гражданите да избягват в близките дни посещения на места, където се струпват много хора - общински пазари, тържища и големи търговски вериги в пиковите часове.

В Габровска област от 7 март до 21 юли са диагностицирани 46 случаи, като само за осем дни - от 21 юли до 27 юли са регистрирани 56 лабораторно потвърдени случаи на COVID-19.

Към днешна дата активните случаи в областта са 71. В Габрово заразените са 24, от които 4 се лекуват в болница, в Севлиево има 44 заразени, в болница са 4, в Дряново има трима заразени, от които двама се лекуват в болница.

В Габровска област има 24 нови случаи на регистрирани с коронавирус

Осем души от хоспитализираните се лекуват в инфекциозното отделение на областната болница "Д-р Тота Венкова" и капацитетът на отделението е пред изчерпване.

Когато се налага посещаване на места, където се събират много хора, от инспекцията препоръчват да се ползват маски, дезинфектанти за ръцете и за ръкохватките на търговските колички, както и да не се нарушава дистанцията от 1,5 метра между двама души.

Задължително е носенето на предпазни маски в лечебни заведения, медицински центрове, аптеки, обществен и ведомствен транспорт.