/ iStock/Getty Images
В Габровска област има 24 нови случаи на регистрирани с коронавирус само за три дни - от 24 до 26 юли. От тях петима са хоспитализирани с грипоподобни симптоми в инфекциозното отделение на областната болница "Д-р Тота Венкова", а на останалите е назначено домашно лечение и са поставени под задължителна 14-дневна карантина в домовете си. Това съобщиха днес от Регионалната здравна инспекция /РЗИ/.

Пет от потвърдените случаи са на габровки, работнички от фирма за текстил и облекло в квартал "Войново". Жените са на възраст между 34 и 54 години. Общият брой на регистрираните случаи във фирмата е девет души.

Сред заразените са и двама служители на 32 и на 42 години от завода за санитарна керамика "Идеал Стандарт" в Севлиево. Досега във фирмата са регистрирани общо 35 случая - 26 души от Габровска област, 8 души от област Велико Търново и 1 човек от област Ловеч. Четирима мъже от Севлиево на възраст от 35 до 48 години, служители от завода за санитарна арматура в Севлиево, също са дали положителни проби за коронавирус.

12 работници в завод в Севлиево са с коронавирус, един е починал

Извън случаите от тези три епидемични взрива, регистрирани са и 13 новозаразени, посочиха от РЗИ. Отнася се за 51-годишна жена от Габрово, 11 севлиевци - шестима мъже на възраст от 14 до 56 години, и пет жени на възраст от 11 до 55 години. Жена на 66 години от Дряново също е сред новозаразените.

Инспекцията е връчила предписания на контактните лица, които също са поставени под 14-дневна домашна изолация.
БТА