Росен Цветков
Росен Цветков / Зам.-областен управител

Зам.-областният управител Росен Цветков участва в откриването на Международната научна конференция УНИТЕХ 2017, която се провежда за 17-та поредна година.

„За нас е огромна чест този форум да се провежда в областта ни. Поздравявам организаторите за професионализма и за всичко, което правят, за да може десетилетия наред Габрово да е центърът, който обединява хората на науката по това време. Доказателство за това са днешните участниците от толкова много страни от Европа.“ – каза в приветствието си заместник областният управител.

Двеста представители на университети от страната и чужбина пристигат в Габрово

Той акцентира върху направленията технологии, икономика, наука, които са перспектива за нас и които допринасят за развитието на по-екологична и конкурентоспособна икономика с ефективно използване на ресурсите, базирана на знания и иновации. Цветков пожела успех на форума, в който малко по-късно взе участие с доклад на тема „Проектиране на високочестотни мрежи в градска среда.

1144 деца са отпаднали от образователната система в региона преди 2016 година, след това - още 94

 „Съвременният технологичен  свят изисква коопериране между  научните направления, институциите и бизнеса. Такъв научен форум е УНИТЕХ, в който има 17 научни секции и. Тук е мястото, където могат да се родят нови проекти, идеи и дори методи за обучение. Така ние изпълняваме европейската стратегия „Европа 2020“ и създаваме условия за нови научни изследвания, иновации и технологии“, каза по време на откриването на форума проф. Райчо Иларионов, ректор на Технически университет-Габрово.