Доброволци на Хлебната къща "Св. Христофор" в Габрово ще приготвят тази вечер традиционни за своите страни хлябове.
Чилийката Вивияна, китайката Анжела и италианецът Робетро ще замесят и изпекат своите хлябове, а всеки желаещ да се запознае с технологиите им може да се включи от 17:30 ч. днес в Хлебната къща.
Учени твърдят, че да правиш сам своя хляб е първата стъпка към устойчив начин на живот. На базата на това твърдение, Движението ХЛЕБНО/BREAD Movement организира общностни месения на хляб като приятна, забавна, обединяваща и творческа дейност, която стимулира мисленето и местната самоорганизация.
Движението ХЛЕБНО/BREAD Movement мотивира и свързва хора и местни институции от цял свят да организират колективни месения на хляб, които да се съчетаят с дискусии и изработване на планове за местно и национално устойчиво екологично развитие.