Пострадали и щети за хиляди левове след пожар в севлиевска фирма
Пострадали и щети за хиляди левове след пожар в севлиевска фирма / netinfo

Двама работници пострадаха при пожар в севлиевската фирма “Паралел” тази сутрин, съобщават от Спешна помощ.

Инцидентът е станал около 7,15 часа във фирмен склад, пълен с дунапрен. 49-годишният Н.Ц. е приет в хирургично отделение на местната болница с интоксикация и изгаряния на ръцете, но по-късно е поискал да бъде освободен. Другият пострадал е 51- годишен работник, който е ползвал противогаз. Получил е леки обгаряния и след обработка на раните в спешна помощ, е отказал хоспитализация. Според очевидци районът е бил обгазен и се е усещала задушлива миризма.

 Повикани са експерти от отдела по опасни химични вещества и управление на риска при Регионалната инспекция по околна среда и води във Велико Търново, които извършват замервания.

 Резултатите от тях ще бъдат готови до края на деня.

 От областна дирекция”Полиция” съобщават, че са унищожени 1342 кв. метра складово помещение, 3815 куб. метра готова продукция – дунапрен, 50 кв. метра фасадна стена и товарен автомобил “Скания” с ремарке. Спасен е основният производствен корпус от 4000 кв. метра.

 Причините за пожара и щетите все още се установяват. Около 10, 00 ч. пожарът е изгасен с участието на 3 пожарни коли и 11 огнеборци от севлиевската противопожарна служба. По случая е заведена преписка и е образувано дознание.