Поли Паскова и Цецо Елвиса изпълняват песни за любовта пред севлиевска публика
Поли Паскова и Цецо Елвиса изпълняват песни за любовта пред севлиевска публика / Община Севлиево

На Лазаровден и Цветница пред севлиевска публика ще пеят Поли Паскова, Христо Косашки, ансамбъл „Чинари” и Цецо Елвиса със специална селекция Песни за любовта.

В 10:30 часа на 12 април в парк „Казармите“ започва Първият национален фестивал „Семе българско“ и в този час ще бъде отворена фестивалната сцена.

Изпълненията на деца ще сложат началото на концерта. На практика изяви ще имат почти всички таланти от детски градини и ясли, училища, школи по изкуствата и читалищни състави от общината. Сред тях и от севлиевските села Петко Славейково, Кръвеник, Душево, Сенник, Дамяново, Богатово и др.

Освен характерни народни обичаи, самодейците от родния край на Борис Машалов ще представят фолклорното песенно и танцово изкуство на Севлиево. Повече от 30 формации ще излязат на отворената сцена, за да подарят още малко пролетно настроение и българско самочувствие на гостите и участниците във фестивала на 12 и 13 април. Ще гостуват и две читалища от селата с името Гарван от община Габрово и от община Ситово, Силистренско, като илюстрация на това как издирването на родовите корени може да доведе до успешно духовно и културно общуване и обогатяване на хората от двете села с общ корен на повече от 200 километра разстояние. Програмата е разнообразна, включва фолклор, стари градски песни, хумор, куклен и драматичен театър, вокални и инструментални изпълнения на учениците в школите по изкуствата, рок-концерт.

И като на всеки празник, разбира се, ще свири Севливска духова музика.