/ DarikNews.bg

От пресцентъра на ПП ГЕРБ оповестиха позицията си по повод случая с разпространената от народния представител от БСП Кристина Сидорова снимка във Фейсбук, от която се разбира, че директорката на училище „Максим Райкович" в Дряново е определила присъствието на учители на среща с депутатка от ГЕРБ като „наложително". 

Директорка съобщила на учители, че е "наложително" да присъстват на среща с депутатка от ГЕРБ

От ГЕРБ реагират остро, обвинявайки социалистите в лъжи и манипулации. 

„С манипулации и лъжи БСП системно се опитва да приписва своите грехове и стил на управление на други партии, правителства и местни власти. За щастие хората имат памет.

Същата лъжа и манипулация са твърденията й, че представители на образованието са били задължени да присъстват на среща с народен представител от ГЕРБ.

В опитите си да опорочи всичко, което не е инициирано от БСП или представител на БСП, Кристина Сидорова публично унижи учители от Дряново, които тя лично е посещавала на територията на самото училище и които самата тя е водила в Народното събрание, заедно с ученици.

Но когато сходна ситуация, среща с учителската общност и дори ученици, касае депутат от БСП, това не се счита за политика и тогава „деполитизирането на българското образование“, както го нарича Сидорова, не важи, а когато касае депутат от ГЕРБ, го интерпретира волно като голям грях.

Призоваваме Кристина Сидорова в жалките си опити да покаже, че БСП е „чистата и морална алтернатива“ на ГЕРБ да спре да унижава жители на габровска област, доказани професионалисти от различни сфери, ценени и уважавани хора - учители, лекари, експерти в публичната сфера.

И да й напомним, че работата в областта на политиката е временна и че един ден ще живее сред хората, които е обиждала и унижавала, но вече не в качеството си на народен представител и без имунитета на народен представител."