Картина, изобразяваща ЕМО Етър, получи консул Андрей Громов
Картина, изобразяваща ЕМО Етър, получи консул Андрей Громов / Областен управител Русе
Областният управител Невена Петкова уважи приема на Генералния консул на Русия в Русе Андрей Громов и на неговата съпруга Татяна Громова по повод пристигането му в страната. Тя пожела успешен мандат и ползотворни дела на новия Генерален консул и подчерта, че установените вече добри контакти са гаранция за бъдещо ползотворно сътрудничество и добри резултати. Андрей Громов получи подарък от областния управител на Габрово - картина, на която е изобразен ЕМО ЕТЪР и говориха за предстоящата му визита в региона.

Специален гост на приема беше Извънредният и пълномощен посланик на Руската Федерация в нашата страна Н. Пр. Анатолий Макаров. В словото си новоназначеният г-н Громов, постави акцент на това, че е радостен от възможността да работи за развитието на двустранните отношения между двете държави и то в страна като България, където винаги се е усещало приятелското настроение между двата славянски народа.

Сред официалните гости уважили събитието бяха областните управители на Велико Търново, Русе, Ловеч, Силистра, Търговище, кметове и заместник-кметове, председателят на Общински съвет – Русе, новоизбраният ректор на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев, досегашният ректор проф. д-р Велизара Пенчева, общественици, представители на медиите и бизнеса и други.