Зимата се завърна
Зимата се завърна / DarikNews.bg
Пътните настилки в целия регион са мокри. Намалена е видимостта до 100 метра поради мъгла в прохода Шипка. От Агенция "Пътна инфраструктура" припомнят, че в прохода е забранено движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална масанад 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4.

Климатолог прогнозира по-мека зима 

През целия ден в област Габрово ще превалява слаб сняг. Температурите ще бъдат около 2 градуса под нулата, но усещането ще бъде за доста по-студено време. 

Какво време ни очаква през януари?
 

Зима
DarikNews.bg


Жълт код за валежи от сняг е обявен за осем области на страната за 13 януари, събота, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН. Предупреждението е в сила за областите Габровска, Монтанска, Врачанска, Ловешка, Пазарджишка, Пловдивска, Смолянска и Кърджалийска. За областите Монтанска, Врачанска, Ловешка, Габровска, Пазарджишка, Пловдивска синоптиците отбелязват, че ще има валежи от сняг, като те ще са по-значителни в планинската част на съответните области, където в комбинация с вятъра ще се създават условия за навявания и преспи.

Зимата се завръща
 

Зима
DarikNews.bg


Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg