/ Община Габрово
Ученици и учители от гимназията организираха благотворителна кампания под мотото „Нашето добро дело”
В навечерието на Коледа ученици и учители от гимназията организираха благотворителна кампания под мотото „Нашето добро дело”

Готови ли сте за среща с Дядо Коледа?

Всички отвориха сърцата си и дариха надежда и усмивка на деца и възрастни в неравностойно положение, за да продължат напред, въпреки трудностите. В инициативата се включиха 19 класа. Някои от класовете посетиха Центъра за настаняване от семеен тип за деца/младежи с увреждания с потребност от постоянни медицински грижи.

Коледна работилница за деца и родители

Със събраните 250 лева закупиха дрехи, плодове и лакомства. Други ученици дариха детски плюшени играчки, коледна украса, торбички с лакомства, рисунки за оцветяване и шаблони за лепене на Дневния център за деца и младежи с увреждания в Габрово - стойността на дарението е 150 лева.

„Предколедни джунджурии“ - детско ателие в Музея на хумора и сатирата

Дядо Коледа и Снежанка лично раздадоха подаръци на децата от Дневния център за деца със специални образователни потребности. Ученици посетиха село Жълтеш и зарадваха три възрастни жени с продукти от първа необходимост на стойност 50.00 лв.

Спазихме традицията и за поредна година възрастните хора с физически увреждания от дома в Габрово получиха лично изработени картички и торбичка с Коледни лакомства и плодове

Грейна габровската коледна елха (СНИМКИ)

За каузата „В помощ на Галя”, треньор на баскетболен клуб „Чардафон” са събрани над 280 лева. За близнаците Елеонора и Митко, страдащи от ДЦБ, младите доброволци създадоха  коледен дух, уют и топлина, като дариха средства в размер на 110 лв. за рехабилитация, зарадваха ги с плюшени играчки, възглавнички и сърце, което да им напомня, че винаги ще има хора, които да помогнат.

Благотворителен базар с изделия, изработени от потребителите на социални услуги

На организирания Коледен базар в гимназията се изработиха коледни сувенири, картички и сладкиши. Събраната сума над 260 лв. бе дарена на съученик. Не бяха забравени и бездомните животни, за които бе закупена храна.

Какво, къде, кога в Габрово през декември

Затрогващо е писмото на ученици до Дядо Коледа - те се обръщат към него с молба: „Да приготви повече добри сърца, за да няма самотни домове без усмивки и детски смях. Нека хората ценят любовта, когато я имат, а не когато я изгубят”.