/ Община Габрово
Грейна габровската коледна елха, съобщиха от пресцентъра на Община Габрово.

Община Габрово

Община Габрово

За да грейне елхата е нужно много малко, трябва ни една вълшебна смес, която да забъркаме в ума си и после със силата на мисълта и разбира се с помощта на децата, всичко ще се нареди", каза кметът на Габрово Таня Христова секунди преди да грейнат светлините на габровската коледна елха на пл. „Възраждане“.

Община Габрово

Община Габрово

Малко преди това на площада стана много празнично с изпълненията на Оркестър „Габрово“, а за радост на най-малките, джуджетата на Дядо Коледа от ДТ „Рачо Стоянов“ създадоха весела суматоха на площада с опитите си да накарат елхата да светне.

Община Габрово

Община Габрово

Тържественият момент настъпи когато Таня Христова и децата на площада взеха нещата в свои ръце с думите: „Слагаме надежда, вяра и любов, добавяме усмивка, добра дума и празнично настроение, след това разбъркваме внимателно, прочитаме кратка молитва, щипваме си малко от зачервените детски бузки, вдишваме от въздуха, който децата заредиха с очакване, поглеждаме с обич в очите им, които греят и започваме заедно с тях да броим - десет, девет, осем, седем………тир, две...едно, сега!“.

Община Габрово

Община Габрово

Заедно с коледното дърво в празнична украса светна и сградата на общинската администрация, а моментът беше придружен от красива празнична заря.