/ Община Габрово
С Коледна работилница за деца и родители завърши кампанията „Първите 7“ в Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства, съобщиха от пресцентъра на Община Габрово.

Грейна габровската коледна елха (СНИМКИ)

Кампанията „Първите 7“ стартира на 24 септември тази година с инициативата „Да бъде ден за босоногите деца на града“ в парк „Колю Василев - Обов“ (на Колелото). Родители на малки деца, баби и дядовци и бъдещи родители успяха да се запознаят със социалните услуги в Комплекса.

В парка на Колелото малчугани оставиха отпечатъци от крачетата си с цветовете на дъгата, рисуваха, играха и се забавляваха, докато майките им разговаряха с нашите специалисти.

Какво, къде, кога в Габрово през декември

През месец октомври бяха обявени отворени врати за безплатни консултации със специалисти от Комплекса - логопед, специален педагог, рехабилитатор, психолог, педиатър, акушер-гинеколог и юрист. От януари месец 2020 година безплатни консултации могат да бъдат проведени с предварителна заявка на място в Комплекса или на посочените по-долу координати.

Заповядайте на изложбата „Аз имам право…“

През месеците октомври и ноември се проведоха 7 теми - дискусии, посветени на ранното детско развитие. Благодарим на всички родители, които се включиха активно в кампанията със своето присъствие и активна позиция по дискутираните теми. Радваме се, че заедно обогатихме своите познания и опит, с които да бъдем по успешни и полезни за децата.

Дискусиите ще продължат и през новата календарна година по теми, които бяха заявени от присъстващите и ще бъдат предварително обявени в страницата ни във фейсбук.

Благотворителен концерт „Ангелски сърца 2“

През вчерашния ден с помощта на деца и техните родители, които не се изплашиха от зимната обстановка навън и дългоочаквания сняг, успяхме да сътворим красиви неща, които ще бъдат изложени на благотворителен базар на социалните услуги по-късно през месеца.

Екипът на Комплекс за социално-здравни услуги за деца и семейства в Габрово пожелава на всички весели празници, топли и спокойни декемврийски дни, с молитва и надежда, че по пътя на всяко дете ще има мир и светлина.