/ Община Габрово
По случай 30-годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето Център за обществена подкрепа, управляван от Сдружение SOS Детски селища България, дискутира с представители на Младежкия съвет по наркотични вещества правата на децата.

„Добрият пример е заразен” или как се възпитава с фотоапарат

Младежите споделиха своите възгледи за отговорността на родителите, обществото и институциите по отношение гарантиране правата на децата на закрила и сигурност, зачитане правото им да изразяват свободно мнението си и да правят избори в степен, която не застрашава здравето и живота им, за да развиват собствените си способности, като се обучават.

Обучението „Твоят глас има значение!“ събра активни младежи в Габрово

Младежите изработиха тематични плакати, в който изразиха личното си отношение и съпричастност към съдбата на всяко дете, независимо от неговата раса, пол и религиозна принадлежност.

Със събитието екипът на Център за обществена подкрепа постави началото на поредица инициативи, свързани с годишнината от приемането на Конвенцията на ООН за правата на детето.

„Сподели и вдъхнови“ в Габрово

Заповядайте на 2 декември в сградата на Център за обществена подкрепа, на ул. „Ивайло“ № 13, ет.2, където ще бъде открита изложба с рисунки на ученици от основните и средните училища в Габрово от обявения през месец октомври конкурс на тема „Аз имам право…“.

В 17:30 часа ще започне церемонията по награждаването на отличените творби. Изложбата може да бъде разгледана до края месец декември всеки делничен ден от 10:00 до 18:00 часа.