Кражбите на пари и вещи от автомобили зачестиха, твърдят от полицията
Кражбите на пари и вещи от автомобили зачестиха, твърдят от полицията / Dariknews.bg

Зачестили са кражбите на пари и вещи от автомобили, алармират от полицията. Криминалистите припомнят на собствениците на моторни превозни средства основните правила за недопускане на подобни престъпления.

"Винаги заключвайте вратите и багажника на колата, дори когато слизате за момент /да си купите кафе или вестник, да платите такса, да заключите вратата на гаража/. Никога не оставяйте в колата си на видно място каквито и да било вещи, включително празни кашони и опаковки - крадците се чувстват длъжни да проверят какво има вътре. Особено привлекателни за тях са оставените в кабината или купето чантички, куфарчета и мобилни телефони! Не подценявайте ловкостта им!", предупреждават от полицията.

Вчера е регистриран пореден случай на кражба пари. От "Мерцедес" са взети 1389 лв, намиращи се в чантичка. Шофьорът твърди, че това е станало на площад "Първи май 1876". По случая е започнато досъдебно производство.

От полицията съобщават още, че вчера е проведена специализирана полицейска операция по пътен контрол в рисковите за безопасността на движение участъци на Габрово. За времето от 10:30 ч. до 12:00 ч. полицейските екипи, разположени по бул. "Могильов", бул. "Априлов", ул. "Брянска", ул. "Д-р Н. Василиади" и бул. "Ст. Караджа", са проверили общо 72 МПС. Констатирани са 35 нарушения, сред които неизползване на обезопасителен колан - 8, техническа неизправност на МПС - 1, неправилно паркиране и престой - 6, неизползване на светлини - 16, нередовни документи - 4. Съставени са 10 акта и са наложени 25 глоби с фиш.