КНСБ помага на деца, родителите на които са загинали при трудова злополука
КНСБ помага на деца, родителите на които са загинали при трудова злополука / КНСБ

Приключи благотворителната  кампания на КНСБ, Благотворителен  фонд „Проф. д-р Желязко Христов” и СНЦ „Младежки форум 21 век”, която стартира в началото на месец декември в офисите на КНСБ в Габрово, Севлиево, Трявна и Дряново.

От началото на кампанията до момента  в Регионалния съвет на КНСБ – Габрово са събрани 79 мобилни телефона, които ще бъдат оценени по програма за набиране на средства под формата на мобилни устройства „Реусум Фъндрайзинг”. Програмата работи за по-чиста, устойчива околна среда, като се налага превенция срещу образуването на електронен отпадък.

Със събраните средства ще бъдат  финансирани стипендии и еднократни дарения в подкрепа на деца, чиито  родители са загинали при трудова  злополука, както и на уязвими  лица в тежко финансово положение, с минимални доходи, за лечение  на тежки заболявания и други. В момента Благотворителният фонд подпомага 50 деца с по 40 лв. на месец. За изплащане на месечните стипендии на децата са необходими по 2000 лв. на месец. Осигуряват се и официални облекла на завършващите средно образование абитуриенти.