Кметът на община Трявна проведе работна среща с вицепрезидента на сдружение „Дузлаж”
Кметът на община Трявна проведе работна среща с вицепрезидента на сдружение „Дузлаж” / Община Трявна

„Радвам се, че отново съм в Трявна. Аз познавам Трявна, аз обичам Трявна и именно поради тази причина съдействах за влизането на Трявна в Сдружение „Дузлаж" през 2011 г.

Аз също като Вас, г-н Захариев, съм обществено ангажирана личност. Като кмет на Марсаскала, Малта и вицепрезидент на сдружение „Дузлаж" за мен е важно да си сътрудничим в международен план, да създаваме възможности за развитие на младите хора, да използваме добрите взаимоотношения, които имаме, за да се подкрепяме, да работим по съвместни проекти, да обменяме туристи, с други думи - да си бъдем взаимно полезни.

Знам, че сте изключително ангажиран, но за нас ще бъде истинско удоволствие да намерите време в бъдеще и да бъдете наш гост в Малта. През тези 6 години, откакто съм вицепрезидент на сдружението, успяхме да привлечем много хора в Марсаскала към дейността на сдружението - и млади, и възрастни. Надявам се в бъдеще повече от общините, членуващи в сдружението да проявят активност по отношение на развитието на дейността ни.", коментира Марио Калея.

Кметът на община Трявна проведе работна среща с вицепрезидента на сдружение Дузлаж
netinfo

Кметът Дончо Захариев отбеляза, че за него е изключителна чест община Трявна да бъде домакин на 41-та Генерална среща на Сдружение „Дузлаж".
„Надявам се начинът, по който нашите 28 европейски общини, членуващи в „Дузлаж", си сътрудничат, да бъде за пример и на нашите правителства, защото само обединени и взаимодействащи по между си бихме могли да постигаме напредъка, който желаем.", каза Захариев.

Вицепрезидентът на „Дузлаж" разказа на Дончо Захариев как община Трявна е станала част от сдружението, след като през 2009 г. на Генералната среща в Малта е помолил Елизабета Дайнова да му предложи красив малък български град, който да влезе в сдружението. Така през 2010 г. пристигнал в Трявна и се влюбил в мястото - с реката, с Часовниковата кула, с песента „Стройна се Калина вие". След като съгласувал идеята за нов член на „Дузлаж" в лицето на община Трявна с президента на сдружението, Марио Калея изготвил доклад и изпратили покана на Трявна.
„Всъщност не беше много трудно, защото мястото е вълшебно - само дадох малко тласък", отбеляза г-н Калея.

Дончо Захариев благодари на г-н Калея за доброто взаимодействие мужду общините от сдружението, което не би било възможно без неговата подкрепа и тази на президента на „Дузлаж" Януш Цезари Саламонжик. Кметът на общината пожела на вицепрезидента на „Дузлаж" ползотворен и изпълнен с приятни емоции престой в красивия балкански град.