Изгодна инвестиция ли е сделката Lafka за Община Габрово?
Изгодна инвестиция ли е сделката Lafka за Община Габрово? / DarikNews.bg, архив

Изгодна инвестиция ли е сделката Lafka за Община Габрово? Дискусията по темата върви от месеци в публичното пространство не само в Габрово, но и в общини, където веригата има свои обекти. На последното заседание на ОбС темата излезе на дневен ред във връзка с приемането на отчета за изпълнение на Програмата за управление и разпореждане с общинската собственост за 2013 г. Темата е подробно развита на страниците на вестник "100 вести" днес.

По повод 40 години Национален музейна образованието "100 вести" публикува интересни факти. В Националния музей на образованието се съхранява най-богатата колекция учебници от Възраждането до наши дни Притежание на музея са ценни издания от библиотеката на Габровското училище, личната библиотека на Васил Априлов, състояща се от 233 книги, много от които са библиографска рядкост. Най-старото издание е Омировата „Одисея” от 1551 г.

Екипи от група „Спасителни дейности” при Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението” в Габрово реагират на сигналите за дебнеща опасност от покривите и отстраняват опасно надвиснали ледени висулки - след тунела на хотел „Балкан” в Габрово и училище „Св. Св. Кирил и Методий“ бяха почистени такива и на ул. „Скобелевска” 28 в Габрово, в жилищен блок на ул. „Христо Ботев, проследява изданието.

Дамите от Женското благотворително дружество „Майчина грижа“ в Габрово с председател Ганка Шиварова направили пореден благотворителен жест за изпаднала в нужда възрастна и болна жена. От началото на януари Донка Джурова взема храна безплатно от малко ресторантче на Шиваров мост за сметка на „Майчина грижа“.