/ Thinkstock/Getty Images

Окръжна прокуратура-Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу 24-годишен мъж за държане с цел разпространение на наркотик.

Обвинението срещу Теодор К. е за това, че на 03 ноември 2016 г., в Габрово, без надлежно разрешително по Закон за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, с цел разпространение е държал в себе си и в ползваното жилище на улица “Николаевска“ високорискови наркотични вещества – марихуана с общо тегло 8,253 грама на обща стойност 49,52 лева. 

От полицията задържаха четирима души за притежание на наркотици

Обвиняемият употребява марихуана, без зависимост. От април 2016 г. се установява в Габрово и заедно с приятелката си съжителства в нает апартамент. Обвиняемият не работи се издържа от продажби на дребно на марихуана, която купува от неустановено лице в Севлиево. Наркотикът е съхраняван в ползваното жилище, където се подготвят дози от по 0,3 грама и по 0,6 грама.

Двоен стандарт: Девойка с марихуана отърва ареста! Задържаха младеж за същото деяние!

По мобилния телефон Теодор се уговарял с клиента си и извън жилището си лично му предавал заявеното количество марихуаната. В периода от 20 юни 2016 г. до 30 октомври 2016 г., системно продавал марихуана в Габрово. На 03 ноември 2016 г. при поредното доставяне  на доза на клиент е задържан от служители на РУ-Габрово.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.