/ DarikNews, архив

Окръжната прокуратура в Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу 28-годишен шофьор, който според нея е нарушил правилата за движение и по непредпазливост причинил смъртта на велосипедист.

Обвинението срещу Евгени Г. е за това, че на 16 май 2016 г., около 21:45 часа на пътя път Севлиево-Габрово, при управление на лек автомобил „Опел”, нарушил правилата за движение по пътищата.

Според прокуратурата, "при избиране скоростта на движение като водач е длъжен да се съобрази с атмосферните условия, със състоянието на пътя, с характера и интензивността на движението, с конкретните условия на видимост, за да бъде в състояние да спре, пред всяко предвидимо препятствие и да намали скоростта и в случай на необходимост да спре когато възникне опасност за движението". 

Осъдиха двама мъже за производство и притежание на високорискови наркотични вещества

Евгени не се съобразил с това и по непредпазливост причинил смъртта на движещия се пред него в същата посока велосипедист Веселин И. 

Обвиняемият се движил с автомобила си от Севлиево в посока Габрово със скорост от 78,5 км./ч.

В този момент по пътя на автомобила се движел и велосипедиста Веселин И., който бил без светлини и светлоотразители. Навлизайки в местността „Чакала“, водачът не възприел като опасност на пътя движещия се велосипедист и го блъснал с дясна част на предната броня.

От удара, велосипедистът се ударил в  предното стъкло, след което отхвръкнал отстрани на пътното платно. Обвиняемият спрял и отишъл при пострадалия, който не давал признаци за живот.

 Предстои насрочване на делото  за разглеждане от съда.