Производство на наркотик
Производство на наркотик / DarikNews.bg
Състав на  Окръжен съд-Габрово с председател съдия Попов, осъди двама мъже от Габрово за производство и за държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение.
 
Съдът призна В.С. и Й.Б. за виновни в това, че на 22 срещу 23 април 2015 г., в съучастие - първият като извършител, а вторият като помагач, произвели с цел разпространение 4,29 грама метаамфетамин на стойност 107,20 лева. След това подсъдимият В.С. държал с цел разпространение 3,99 грама от същото високорисково наркотично .

Хванаха дрогирана шофьорка, спътникът й запасен с наркотици
 
В.С. бе признат виновен и в това, че държал прекурсори, съоръжения и материали за производство с цел разпространение на метаамфетамин, а Й.Б.бе признат за виновен, че без държал 0,06 грама метаамфетамин, на стойност 1,50 лева.

Хванаха неправоспособни, пияни и дрогирани шофьори
 
За извършените престъпления съдът наложи на В.С. общо наказание от 3 години лишаване от свобода, което да изтърпи при първоначален строг режим, както и глоба в размер на  20 000 лева.
 
На Й.Б. съдът определи общо наказание от 2 години лишаване от свобода, което да бъде изтърпяно при първоначален строг режим. Същият следва да заплати и глоба в полза на държавата в размер на 5 000 лева.

Уж на разумна възраст, а сяда пияна зад волана
 
Тъй като горепосочените деяния са извършени в изпитателния срок на предходни условни осъждания на двамата подсъдими съдът приведе в изпълнение наказания от още 3 години лишаване от свобода за В.С. и 6 месеца лишаване от свобода за Й.Б., които да бъдат изтърпяни отделно от тези по настоящата присъда.

Млада „болярка" прекалила с наркотиците и решила да се пробва за шофьор