Пътна полиция
Пътна полиция / Дарик Добрич
Хванаха неправоспособни, пияни и дрогирани шофьори при полицейски проверки в Сливенско през почивните дни. 31-годишен мъж е хванат с 2 грама марихуана, от 29- годишна жена са иззети 11 грама марихуана, а в 30 годишни мъже от Сливен и Младово са открити съответно по 0,5 и 1 грам марихуана. По случаите в РУ-Сливен са образувани  досъдебни производства. Н

На 20 октомври, в 16:45 часа, при обслужване на пътно произшествие на улица „Родопи“ в  Сливен, се установява, че водачът на единия автомобил е употребил алкохол 1,30 промила. Той е мъж на 71 години от Сливен. От произшествието няма пострадали. Причинени са материални щети. Срещу водача е образувано бързо производство.

Масирана полицейска акция срещу наркотици и престъпления

32-годишен водач от село Сотиря е спрян за проверка на 21 октомври, около 22,00 часа, на кръстовището с булевард „Г.Данчев“ и улица „Д.Добрев“. При проверката за употреба на наркотични вещества той е показал положителна проба. Срещу него е започнато досъдебно производство. Управлявал е лек автомобил „Сузуки Витара“.

На 22 октомври, около 20,30 часа, на път ІІ-53 Сливен-Ямбол е извършена проверка на лек автомобил „Ауди А4“, управляван от 24-годишния И.Д. от село Крушаре. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба от 1,88 промила. Образувано е бързо производство.

87-годишен пешеходец е блъснат от лек автомобил

Днес на булевард „Тракия“ в д Сливен е извършена проверка на лек автомобил „Форд“, управляван от 47-годишния И.А от село Боринци. При проверката се установява, че И.А. е неправоспособен и вече има наложено административно наказание за управление на МПС.