Полиция АРХИВ
Полиция АРХИВ / dariknews.bg
Масирана полицейска акция срещу наркотици, незаконен добив на дървесина и престъпления бе проведена от служители на районите управления в Сливен, Котел, Нова Загора, Твърдица, икономическа и криминална полиция, служебни автомобили. Акцията е по разпореждане на директора на ОД на МВР-Сливен старши комисар Димитър Величков и е реализирана на 17 октомври в рамките на три часа, в хода на която са проверени 385 автомобила, 641 лица и 28 обекта.

В пристройка към имот в Нова Загора са намерени и иззети 2,200 килограма суха листна маса, която при полевия тест е реагирала на марихуана, като за случая е уведомена Окръжна прокуратура-Сливен. В землището на Твърдица са намерени засети растения от рода на конопа, които на полевия тест са реагирали на канабис. Във връзка със случая е задържан  29-годишен жител на Нова Загора.

Двама мъже и жена са задържани с наркотици

В местността Селището, край Сливен, са спрени за проверка лек автомобил „Киа“, управляван от водач на 36 години и товарен автомобил „Газ53“, управляван от мъж на 63 години. Двамата водачи са превозвали дърва за огрев, общо около 5 кубика, без контролна  горска  марка. Автомобилите и дървесината са иззети.

На територията на Районно управление-Котел и РУ-Сливен са установени случаи на управление на моторни превозни средства след употреба на алкохол над 1,2 промила, неправоспособни и управление на нерегистрирано превозно средство.

Задържаха шофьор с 2,91 промила алкохол

В хода на операцията са започнати 8 досъдебни производства, от които 5 бързи. Съставени са актове и фишове общо 49 за нарушения по Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и наредбите на общините.

Операциите на територията на ОД на МВР-Сливен продължават.