/ iStock/Getty Images
При друг случай водач се опита да избяга полицейска проверка
Хванаха пиян шофьор с близо 3 промила алкохол на пътя Габрово-Севлиево, съобщиха от полицията.

Пиян шофьор катастрофира край габровско село

На 10 февруари е започнато бързо производство срещу 41-годишен гражданин на Плевен, за когото е установено, че на 8 февруари, управлява лек автомобил по второкласен път Габрово-Севлиево, в близост до село Драгановци под въздействие на алкохол.

Пиян 19-годишен шофьор се заби в метален стълб

При извършена проверка за употреба на алкохол, техническото средство отчита концентрация над 2,88 промила алкохол в издишвания въздух. На водача е съставен акт за установяване на административно нарушение и му е издаден талон за медицинско изследване, но той се е възползвал от правото си да не дава кръв за химически анализ.

Хванаха поредния пиян шофьор с 2,64 промила алкохол

При друг случай - на 5 февруари в Районно управление-Дряново е започнато бързо производство срещу 28-годишен мъж от Габрово, за това, че на същата дата, около 19:35 часа при управление на лек автомобил по главен път Габрово-Велико Търново, в района на площад „Ракета“ в Дряново не спира при подаден със стоп палка сигнал от полицейски служител, и продължава да се движи в посока Велико Търново, с което пречи на служителя като орган на властта да изпълни задълженията си.