Грета Господинова
Грета Господинова / ПП ГЕРБ

С лъжи, манипулации и внушения за тайно взети решения за изграждане на социални жилища в Габрово, БСП се опитва да нагнети допълнително напрежение и то въпреки срещите с граждани, които проведе кметът Таня Христова и заявката, че социален дом няма да се изгради без съгласието на живеещите в близост. Това заяви общинският съветник от ГЕРБ Грета Господинова по повод изявление на Николай Григоров от БСП, че „няма спомен“ Общински съвет да е гласувал бившия Дом за деца, лишени от родителски грижи, да стане социално жилище.

Опозицията иска извънредна сесия на ОбС за напрежението, свързано с демографските изменения в Габрово

Господинова уточни, че такова гласуване е имало преди 5 месеца и в него са участвали и съветниците от БСП, независимо че сега твърдят, че „нямат спомен“. Тя посочи, че с решение 194 от 26.10.2017 г. на Общински съвет – Габрово е взето решение за промяна на предназначението на бившия Дом за деца, лишени от родителски грижи и отреждането му за социални жилища.

„Така че изявленията на БСП, че не са знаели, са категорична лъжа и манипулация, обида към институцията Общински съвет и най-вече към габровци. Да бъдеш общински съветник е отговорност, вменена от вота на местните жители, и публично да заявиш, че не помниш какво си гласувал е безотговорно към хората, които са ти гласували доверие и към всички габровци. Несериозно е Николай Григоров да няма спомен кога, какво и как е гласувал в качеството си на общински съветник, а в медийно пространство да демонстрира загриженост по темата“, коментира Грета Господинова.

Община Габрово връща на държавата сградата на бившия Дом за деца, лишени от родителска грижа

„Още по-обидна е квалификацията на Николай Григоров от БСП, с която определя откритата среща между кмета на общината и заинтересованите граждани по въпроса със социалния дом като „среща с неясен формат“. Но за БСП - управление, близо до хората, в диалог с тях, винаги е било чуждо и неясно. Доказвали са многократно при управленията си, че „замитането на проблеми“ е техен похват“, заяви още Господинова.

И ако напрежение действително възникна, то пътят за преодоляването му е именно в пряк диалог с гражданите, какъвто проведе кметът Таня Христова, а не с лъжи и манипулации, каквито опитват да приложат общинските съветници и депутатът от БСП.