Ген. Михов се възмути, че чужди въоръжени сили охраняват въздушното пространство на България
Ген. Михов се възмути, че чужди въоръжени сили охраняват въздушното пространство на България / 100 вести

Възмущавам се и съжалявам, че от 9 септември 2016 г. България покани други въоръжени сили, които да охраняват въздушното й пространство. Това са думите на ген. Михо Михов, бивш командир на ВВС, бивш началник на Генщаба на БНА, съветник на президента Първанов по военната сигурност на страната и депутат от АБВ, при представянето на книгата му „Казано и премълчано“. Цитира го вестник 100 вести в голяма статия днес.

Между БНА, както се наричаше родната армия преди промените, и БА ген. Михов заявява, че не може да открои някаква граница, както и в обръщението другарю, господине и прочие.

„Защото в казармата обръщението е задължително условие за победата, както лакътната връзка между войниците и между офицери и войници", подчерта легендата в българската авиация.

Генералът припомня пред изднатието сериозността на Косовската криза (1998-1999 г.), която се съизмерва с днешната бежанска криза.

„Ако напливът от бежанци тръгне от Турция към България и Македония, неустойчивостта в този регион ще добие характера от времето на Косовската криза", отбелязва ген. Михов.