Екологично шоу учи тревненци къде да изхвърлят отпадъците от кухнята си
Екологично шоу учи тревненци къде да изхвърлят отпадъците от кухнята си / Община Трявна

Екологично кулинарно шоу „Кафявият контейнер“ ще се проведе в Трявна на 4 декември. 20 готвачи ще демонстрират своите умения не само в кулинарията, но и в екологията. „Кафявият контейнер“ има за цел да покаже какви отпадъци остават в кухнята след като сготвим, а участниците ще трябва да покажат къде е правилното място отпадъците да бъдат изхвърлени. Шоуто е финална проява от изпълнен с инициативи ден в Трявна.

Общината и екипът, реализиращ проект „Изграждане на регионалан система за управление на отпадъците в регион Габрово“ предлага предизвикателство на тревненци. В началото на месец декември ще се проведе атрактивно образователно, екологично и кулинарно събитие.

Дата е 4 декември, а местата на събитието са няколко. Кампанията ще стартира още сутринта, когато за живеещите в кв. „Светушка“ ще бъде проведена среща, на която ще бъдат разяснени особеностите на двукомпонентното разделно събиране на отпадъците. Хората ще бъдат информирани за предимствата на компостирането и начините за приготвяне на компост в домашни условия.

Кампанията ще продължи в центъра на Трявна, където до паметника на Петко Рачев Славейков ще бъде обособена информационна шатра. Там тревненци ще могат да получат информация за напредъка на строителството на новото депо за твърди битови отпадъци и ще видят как се реализира новата система за разделно събиране на отпадъците.

Какво ще се случи в „Кафявият контейнер“  може да разберете като се регистрирате за участие на тел.: 066 818 389 или на e-mail: depogabrovo.com

Разбира се, на финала ще бъдат дадени заслужени награди, като най-специалната е таблет!