Държавното първенство по корабомоделен спорт в Габрово
Държавното първенство по корабомоделен спорт в Габрово / Дарик Габрово

Заключителният етап от Държавното първенство по корабомоделен спорт за състезателни класове "NS" и "M"ще се проведе на язовир Синкевица в Габровоот 23 до 25 юли, съобщават от общинската администрация. Шампионатът се организира от „Спорт модел клуб" - Габрово, а домакин на инициативата е Община Габрово.

Заявка за участие са подали 12 клуба от почти всички градове, в които този спорт е развит. Сред тях са Варна, София, Харманли и Средец. В състезанието ще се надпреварват близо 50 моделисти с над 100 кораба. Амбициите на „Спорт модел клуб" - Габрово са да вземе общо 5 златни медала, като три от тях вече са сигурни от предишните кръгове на шампионата.

Официалното откриване на първенството ще бъде в петък, от 16 часа на язовир Синкевица. Първите стартове клас ECO Expert ще бъдат в 14:15 часа, а в 16:30 часа започват стартовете  ECO Standart, ECO Start,  ECO Mini и Eco Team.

В събота състезанието ще започне в 8 часа и ще продължи през целия ден със стартове на класовете ECO Standart, ECO Start,  ECO Mini, ECO Expert, ECO Mono 1, ECO Hydro 1, Eco Team, "NS", F1, F3E и F3V.

Финалите в отделните класове ще започнат в неделя, от 10 часа, а закриването на Държавното първенство ще бъде в 14:30 часа.