Доброволци от Севлиево ще участват в турне на толерантността
Доброволци от Севлиево ще участват в турне на толерантността / netinfo

Доброволци от Севлиево ще вземат участие в Турне на толерантността, съобщиха от Младежки център. Инициативата е организирана от Фондация „С.Е.Г.А. – Старт за ефективни граждански алтернативи” във връзка с Европейската година на междукултурния диалог. Конкретните цели са стимулиране на младежи за участие в инициативи и кампании, свързани с междукултурния диалог; създаване на условия за опознаване на различни културни общности и насърчаване на толерантност в обществото с фокус върху младежите.

В дните от 1 до 15 септември автобус с 30 младежи от различен етнически произход ще направи обиколка на 12 града в страната. Участниците в мобилния обмен ще бъдат избрани след селекция на формуляри за кандидатстване при изготвени критерии. Те ще бъдат с различен етнически и религиозен произход, ученици в гимназиална степен на обучениe или завършили гимназия, до 25 години.

Преди мобилния обмен доброволците ще се съберат заедно на работна среща с цел опознаване и изготвяне на уличното представление, което ще се изнася от участниците при всяка спирка на автобуса. Според програмата, на 1 септември, турнето ще стартира от София. Автобусът ще премине и през Симитли, Сапарева баня, Дупница, Кюстендил, Ракитово, Казанлък, Велико Търново, Павликени и Варна. В Габрово автобусът с доброволци ще спре на 7 септември, а на 8-ми ще бъде и в Севлиево.