Добромир Проданов
Добромир Проданов / ПП ГЕРБ

„В последните седмици сме свидетели на имитиране на заинтересованост от страна на БСП-Габрово по важни за региона и страната ни въпроси и поставяне на искания, за които е ясно, че държавата няма механизъм за удовлетворяването им“. Това коментира общинският ръководител на ГЕРБ-Габрово Добромир Проданов. „Последните искания на червената партийна централа, свързани със стартиране на подписка за отмяна на сделката с продажбата на ЧЕЗ, както и подписка за свикване на извънредна сесия на Общински съвет-Габрово във връзка с определеното от червените политици „напрежение по някои демографски изменения на населението“, са доказателство, че БСП манипулира хората“, каза още Добромир Проданов.

Опозицията иска извънредна сесия на ОбС за напрежението, свързано с демографските изменения в Габрово

По думите му манипулативните действия на БСП, с които имитират куха заинтересованост, заблуждавайки хората, е по-пошло и от демонстрирането на безпочвен популизъм.

„Колеги от БСП, за първи път от доста време имате народен представител от Габрово. Използвайте го! Използвайте го по начин, който наистина може да доведе до реално решаване на проблеми в общината. Не си правете кух пиар, не заблуждавайте хората. Дори и вие би трябвало да знаете, че няма законен механизъм, с който държавата да разтрогне сделка между две частни дружества, знаете, че държавата предприе възможните действия да гарантира интереса на българските граждани, а вашите партийни подписки и опити да си играете със страховете на хората са само част от поръченията на „Позитано“ и кух пиар“, констатира Добромир Проданов.

Кристина Сидорова към ГЕРБ: Във всеки дом идва моментът за основен ремонт!

Относно стартирането на подписка за свикване на извънредна сесия на Общински съвет-Габрово Проданов беше категоричен, че ако БСП имат искрени намерения да работят за решаване на проблемите на хората, биха оформили предложения и биха ги депозирали за разглеждане в Общински съвет, както изисква закона, без да е нужно да събират 11 876 подписа, колкото са необходими за свикване на заседание на Общински съвет.

„Все някой от вас трябва да е наясно с процедурата. Или за вас е по-важно да пълните вестниците и новинарските сайтове с изпразнен от съдържание пиар. Не създавайте напрежение, не всявайте объркване и не си играйте със страховете на хората“, призова Добромир Проданов.

По думите му действията на БСП нямат нищо общо с интереса и проблемите на хората, а сочат единствено, че изборите наближават, макар и да са догодина.