Кристина Сидорова
Кристина Сидорова / DarikNews.bg

От екипа на народната представителка от левицата Кристина Сидорова разпространиха нейно изявление по повод изразеното от колегата й от ГЕРБ Николай Сираков мнение, че социалистите се опитват да дестабилизират държавата. 

Да дестабилизираш умишлено държавата си е като да рушиш собствения си дом

"БСП не дестабилизира държавата! БСП иска спазване на законите и справедливост, БСП защитава правата на българските граждани и устоите на държавността!"

А относно твърдението, че "да дестабилизираш умишлено държавата е като да рушиш собствения си дом" Кристина Сидорова смята, че: "Домът е съвкупност  от образи, които дават на човека  основания или илюзии за стабилност. Домът е жилище, където човек  се чувства добре, уютно и спокойно."  

"Определено Домът за ГЕРБ е там, където “Братко” е домоуправител, хигиенистката е леля на собственика, а домакинът е председател на партийния клуб. Ремонтите ги прави фирма на “Бате”, а останалите живущи плащат с надценка и са виновни за всички несгоди в дома.

Това май не е стабилност, май само усещане е ....Всяка прилика и разлика с държавата не е случайна...", се казва в позицията на Кристина Сидорова.