Четирима са кандидатите за възстановяване на участъците от пътя Габрово - Дебел дял
Четирима са кандидатите за възстановяване на участъците от пътя Габрово - Дебел дял / АПИ

Четири са отворените оферти за извършване на проучвателно-проектантски работи и строителство (инженеринг), свързани с възстановяването и укрепването на участъци от пътното платно при км 4+250 и км 11+900 на път ІІІ-4404 Габрово – Трънито - Дебел дял. В края на май и октомври м. г. в района на Габрово паднаха обилни валежи, които доведоха до пропадане на платното.

В момента отсечката от разклона за к. к. „Люляците“ до с. Дебел дял на третокласния път е затворена за движение и се пътува по обходен маршрут: Габрово – Гъбене – Музга - Дебел дял.

Отворените оферти по реда на постъпването им в деловодството на АПИ са на:

  • „Пътстрой – Габрово” АД;

  • „Инфраструктурна Компания“ АД;

  • ДЗЗД „Димас Лимк“, с партньори в обединението: „Димас“ АД, „Лимк“ ООД;

  • Консорциум „Бондис Инженеринг“, в който са: „Бондис“ ООД, „ВТ Инженеринг“ ООД.

Бъдещият изпълнител на обществената поръчка ще извърши проучвателно-проектантски работи, които трябва да изяснят инженерно-геоложките условия в района на пропадането на пътното тяло и на свличането, причините за активизиране на свлачищния процес. Ще бъде разработено техническо решение за трайно възстановяване и укрепване на засегнатите пътни отсечки, както и извършване на необходимите строително-монтажни работи на двата участъка.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 100 дни, а прогнозната цена 792 500 лв. без ДДС. Критерият за оценка на офертите е икономически най-изгодна оферта.