Откриване на кабинет по руски език от посланик Анатолий Макаров
Откриване на кабинет по руски език от посланик Анатолий Макаров / Посолство на Руската федерация
Посланикът на Руската федерация в България Анатолий Макаров и директорът на Културния делови център „Дом на Москва в София“ Борис Громов бяха в Севлиево за откриване на кабинет за изучаване на руски език в СУ „Васил Левски“, пише във водещата си статия вестник „100 вести".

Те проявиха изключителен интерес към историята на 130-годишното училище и научиха, че руски език се изучава не само в севлиевските училища, но и в детските градини, допълва изданието.

По време на откриването на кабинета по руски език в СУ „Васил Левски“ стана ясно, че Севлиево е първият град в страната, в който се прави дарение за оборудване на кабинет по руски език и в който децата още от детските градини изучават езика на Пушкин и Лермонтов. Специално в СУ „Васил Левски“ 140 деца изучават руски език под формата на ЗИП за учениците от прогимназиалния и гимназиален курс на обучение и СИП – от началната степен.
 

Посланик Анатолий Макаров е на посещение в Габрово и Севлиево

Русия
Откриване на кабинет по руски език от посланик Макаров, Посолство на Руската федерация


Децата, които учат руски език в началната степен, са тези, които са били обучавани на руски и в детските градини. Руската федерация подарява на кабинета по руски език всички компютри, с които е оборудван той, интерактивна дъска, таблети и мултимедия. Според Борис Громов от значение за тях е училището, в което правят дарение, да е с история и традиции, както и с деца, които имат желание да учат руски език.

Борис Громов се обърна към децата на перфектен български език с думите: „Няма други два народа, скъпи деца, които да имат хилядолетни приятелски взаимоотношения. Ние си приличаме не само като темперамент. Приличат си и езиците ни."