Бивши съпартийци не си харесват местата за сядане в пленарната зала
Бивши съпартийци не си харесват местата за сядане в пленарната зала / Sofia Photo Agency
Депутатът Георги Терзийски от РЗС не иска като "картоф" да го местят в залата
37453
Депутатът Георги Терзийски от РЗС не иска като "картоф" да го местят в залата
Депутатът Георги Терзийски от РЗС не иска като "картоф" да го местят в залата
  • Депутатът Георги Терзийски от РЗС не иска като "картоф" да го местят в залата
  • Депутатът Георги Терзийски от РЗС не иска като "картоф" да го местят в залата

Бивши съпартийци не си харесват местата за сядане в пленарната зала на Народното събрание, стана ясно в началото на днешното заседание на депутатите.

Георги Терзийски от РЗС изрази недоволство от трибуната заради смяната на мястото му в залата. Той считал за дискриминация да го принуждават да стои другаде, защото някои са станали "още по-независими", вероятно визирайки колегите си, които напуснаха партията на Яне Янев.

Председателят на Народното събрание Цецка Цачева каза, че смяната на местата се е наложила поради непримиримите конфликти между доскорошните съпартийци и решението й трябва да бъде изпълнено, за да няма санкции.

Георги Терзийски от РЗС: „Преди малко бях уведомен, че заради това, че някои хора са решили да сменят местата си от определените политически партии, които заемат, трябва аз да бъда изместен като картоф от мястото, на което съм сядал до момента. Категорично не съм съгласен с това нещо и считам, че това е дискриминационно отношение към народните представители, които са лоялни и са били коректни да защитават и да отстояват тази своя позиция. Считам, че е дискриминационно и изключително некоректно, да не използвам по-силна дума, аз да бъда изместен от мястото, на което съм седял от момента, в който влязох в Народното събрание, макар и по-късно, за да бъдат там настанени хора, които са решили да обявят себе си за по-независими".

Председателят на парламента Цецка Цачева: Поради непримирими конфликти, на които станахме свидетели през миналата пленарна седмица, се налага да има разграничение между, условно казано, групата народни представители, които се припознават от листата на РЗС и всички останали, които са с различна партийна принадлежност. Следва да изпълните разпореждането на председателя не защото аз така твърдя, защото така казва правилникът". 

В началото на пленарното заседание депутатите почетоха с минута мълчание паметта на загиналите при атентата на московското летище Домодедово, сред които имаше един българин.