В залесяването днес участваха и заместник областните управители на Габрово – Мария Пенева и Росен Цветков, които споделиха: „това е един своеобразен начин да покажем, отношението си към природата и че всички сме съпричастни в общата кауза за по-чиста околна среда“.
В залесяването днес участваха и заместник областните управители на Габрово – Мария Пенева и Росен Цветков, които споделиха: „това е един своеобразен начин да покажем, отношението си към природата и че всички сме съпричастни в общата кауза за по-чиста околна среда“. / Областен управител Габрово
4 500 фиданки бяха залесени близо до габровското село Тодорчетата. В залесяването на площ от девет декара се включиха близо 70 служители на различни институции - Областна администрация – Габрово, Пожарна безопасност и защита на населението, ЕНЕРГО – ПРО, Областна дирекция „Земеделие“, Регионална дирекция по горите – Велико Търново, НП „Централен Балкан“, Парк „Българка“,Държавно горско стопанство – Габрово.

150 деца станаха лесовъди за един ден

Зелената инициатива е на Северноцентрално държавно предприятие и е по повод Седмицата на гората, която тази година се провежда под мотото „Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа“. Целта на инициативата е възстановяване на горския участък, който преди няколко години е бе поразен от заболявания на дърветата. 

Церемония по официалното откриване на „Седмицата на гората - 2018“ в Габрово

В залесяването се включиха и заместник-областните управители на Габрово – Мария Пенева и Росен Цветков, които споделиха: „това е един своеобразен начин да покажем, отношението си към природата и че всички сме съпричастни в общата кауза за по-чиста околна среда“.