29 градуса ще бъдат максималните температури в област Габрово на 8 август
29 градуса ще бъдат максималните температури в област Габрово на 8 август / DarikNews.bg, архив

През деня ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места се очаква временно усилване на вятъра. Ще духа слаб, в източната половина от страната умерен североизточен вятър, който временно ще се усилва.

29 градуса ще бъдат максималните температури в област Габрово. Тук облачността ще е променлива. Атмосферното налягане - малко по-високо от средното за месеца и е остане без съществена промяна.

2-метрови вълни в понеделник, студен фронт разхлажда от четвъртък

Над планините ще е предимно облачно. Над масивите от Западна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 23 градуса, на 2000 м - около 15 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Обявен е жълт код за Черно море. През нощта и в часовете до обяд се очаква усилване на вятъра от север до 14-17 м/сек (7 бала по Бофорт). Следобед вятърът ще се ориентира от североизток и постепенно ще отслабва, показва справка на сайта на НИМХ на БАН.

Максималната температура на въздуха ще е между 27 и 30 градуса. Температурата на морската вода е 27-28 градуса. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg