Той я е откарал в гориста местност и е направил опит умишлено да я умъртви чрез обесване с въже
57-годишен мъж бе осъден на 13 години лишаване от свобода при първоначален строг режим за закана с убийство, отвличане и опит за убийство на 50-годишна жена, съобщиха от прокуратурата.

Брутално насилие: Рецидивист наряза с макетен нож съпругата си в Добрич

Окръжният съд призна за виновен мъжа - поданик на Обединеното кралство, пребиваващ на територията на страната за това, че на 25 юни 2021 г. в село Дървари, община Трявна се заканил с убийство на жената - поданик на същото кралство, с която живеел на съпружески начала, отвлякъл я от къщата, която обитавали и я вкарал в управлявания от него джип.

След това я откарал в гориста местност в землището на селото и е направил опит умишлено да я умъртви чрез обесване с въже. Подсъдимият и пострадалата съжителствали от няколко години в къща, нейна собственост.

През пролетта на 2021 г. отношенията между тях се влошили и той е напуснал имота. На 25 юни 2021 г. при едно от инцидентните посещения в къщата той се е заканил с убийство по отношение на бившата си съжителка.

След това, влачейки я за косата, извел пострадалата от къщата и с паркиран пред имота ѝ джип я отвлякъл в гориста местност. Там направил опит умишлено да я умъртви чрез обесване, като действията му били осуетени от пристигналите на място полицейски служители.

Мъж преби приятелката си с дървен сап в Любимец

На 13 юли 2021 г., обаждайки се от телефонен пост в болнично заведение, където пребивавал, подсъдимият отново се заканил на пострадалата с убийство, като и двете закани възбудили у нея основателен страх за осъществяването им.

За посочените престъпления на мъжа е наложено наказание в размер на 12 години лишаване от свобода при първоначален строг режим, което е било увеличено с 1 година, а именно - на 13 години лишаване от свобода.

По отношение на подсъдимия е била взета мярка постоянен арест в хода на досъдебното производство. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Велико Търново.