побой
побой / flip.bg
Установена е самоличността на участници в спречкване в Габрово, съобщиха днес от полицията. Работата по случая започнала след постъпил на 21 юли в полицията сигнал от 17-годишен младеж за конфликт, възникнал около 23:00 ч. предната вечер.
 

12-годишно момче е в болница след побой в училище


По първоначални данни, трима младежи, преминавайки край училищен двор на бул. Могильов, влезли в пререкание с група от осем младежи - седем от тях на по 17 години и един на 18 г., които били в двора на училището.
 

Деца посягат на деца, 19 са осъдените непълнолетни от началото на годината в Пловдив


По време на конфликта, един от 17-годишните бил ударен в областта на главата, като към момента няма данни за нанесена средна телесна повреда. Младежите сами преустановили спречкването и напуснали мястото. След получаване на сигнала, полицейските служители предприели незабавни действия за изясняване на случая и самоличността на участниците била установена – тримата младежи са на 15, 16 и 17 години, от Габрово. С тях работят служители на РУ-Габрово и инспектори от Детска педагогическа стая. По случая е заведена преписка. След окомплектоване, материалите ще бъдат изпратени на Районна прокуратура-Габрово.
 

Пребитият от съученици шестокласник е в спокойно състояние


На родителите на тримата младежи ще бъдат наложени административни санкции по Закона за закрила на детето. От полицията припомнят, че съгласно ЗЗД, лица, ненавършили 18 години, нямат право да се движат без пълнолетен придружител след 22.00 ч. За нарушение на разпоредбите са предвидени глоби от 300 до 500 лв.