Побой над ученик
Побой над ученик / БГНЕС
Пребит шестокласник
93872
Пребит шестокласник
  • Пребит шестокласник
Ученик от 6 „а" клас на Основно училище „Иван Вазов” в Габрово е настанен в болница след побой от две по-големи момчета. За щастие, състоянието на пострадалия е спокойно, стана ясно от началника на Регионалния инспекторат по образованието Георги Маринов.

Още в петък следобед в РУ на образованието в Габрово е постъпила информацията за извършения над ученика побой. Момчето е заведено от родителите си в Центъра за спешна медицинска помощ, тъй като не се чувствало добре. Началникът на РУ на образованието Георги Маринов заяви, че пребитото дете е в добро състояние.
 

12-годишно момче е в болница след побой в училище


„Според доклада на директора, инцидентът е станал след часовете. Двама ученика са нанесли удари на друго дете от 6 клас. Пострадалото дете, прибирайки се в къщи, се почувствало зле и споделило със своите родители за преживяното. Те предприемат действия и водят детето си в болницата. За жалост, въпреки широката гласност в обществото, тези случаи продължават да се случват. 

Посоката на агресията може да бъде различна - думи, реплики, в тази възраст учениците са чувствителни. Но не бива да се допускат такива неща", коментира Маринов и припомни за наскоро реализираната кампания „Да, на доброто, не - на насилието".

Маринов е разпоредил проверка и заяви, че към отговорните ще бъдат взети необходимите мерки. 
 
През последните две години няма агресия сред учениците в училища от региона, стана ясно от думите на Маринов, който обаче припомни, че в предходни години е имало случаи на насилие, които за щастие са редки.
 

16-годишно момче е с опасност за живота след побой от ученици


 Предстои да се засили превантивната дейност, Маринов припомни за наскоро приключилата кампания Да на доброто, чрез която бе направен опит да се стимулира положителните отношения между подрастващите. Психолозите също ще насочат вниманието си към борбата с насилието.