16-годишно момче е с опасност за живота след побой от ученици
16-годишно момче е с опасност за живота след побой от ученици / DarikNews.bg, архив
16-годишно момче е с опасност за живота след побой от ученици
47416
16-годишно момче е с опасност за живота след побой от ученици
  • 16-годишно момче е с опасност за живота след побой от ученици

16-годишно момче от София е в тежко състояние и с опасност за живота след побой от връстници. Деветокласникът от столичното 35 СОУ „Добри Войников" е бил пребит от ученици от строителния техникум вечерта на 23 ноември.

Инцидентът е станал в сряда в близост до 35 СОУ около 19.20 часа. Деветокласникът Андрей се прибирал от училище към дома си. По думите на съученици той бил пресрещнат от група момчета от строителния техникум, който се намира в близост до 35-о училище. Пред полицаите пребитият тийнейджър успял да кажа, че бил нападнат от трима непознати. След побоя детето е откарано в "Пирогов". Има опасност за живота му, но близките отказват да се дават подробности за състоянието му.

Ученици от 35 СОУ разказаха, че момчетата, нанесли побой над приятеля им, били маскирани. Тийнейджърите казаха, че се страхуват и вече ще избягват да се прибират сами от училище.

Свадата между тийнейджърите започнала преди няколко седмици, когато отново е имало спречкване между момчета от двете школа, за което педагогически съветник от 35-то училище подава сигнал в 4-то районно управление. Въпреки че родители и преподаватели били уведомени, едно от момчетата, участвали в конфликта тогава, е задържано за вчерашния жесток побой. След инцидента ръководствата на двете училища отказват да коментират случая.

Деветокласникът, който е задържан след инцидента, бил изявен футболен фен. Негови съученици разказаха, че бил доста буен и се държал агресивно към свои съученици. Често се е случвало и да отправя закани, че ще пребие някого.