/ iStock/Getty Images
За Деня на светите братя Кирил и Методий община Добричка ще награди 18 учители с плакет "За принос към просветата и културата", съобщават от кметската управа.

Сред педагозите, които получават признание за обучението и възпитанието на децата, за задържането им в образователната система, са и новатори в дистанционното преподаване в извънредната обстановка, породена от разпространението на коронавирусната инфекция. Кметът на общината Соня Георгиева ще награди и четирима директори на учебни заведения в селата Карапелит, Житница, Владимирово и Ловчанци за дългогодишния им труд, отдаден на образованието.

За празника на българските букви 17 ученици от общинските училища ще получат грамоти и награди - за отличен успех през отиващата си учебна година, за участие в областния конкурс за рецитатори "За да я има България", в конкурса за рисунка "Доброто в нас" и редица други извънкласни занимания, допълват от кметската управа.

Тринадесет читалища в района също ще бъдат удостоени с отличия за опазване на добруджанския фолклор и развиване на народните традиции, за културно-просветна дейност. Сред наградените институции са 120-годишното народно читалище "Свети свети Кирил и Методий" в село Фелдфебел Денково, 100-годишното "Георги Сава Раковски" в село Златия и още редица други, които отбелязват 80-годишнина от своето създаване.
БТА