Внимавайте за мними данъчни инспектори, съветват от НАП
Внимавайте за мними данъчни инспектори, съветват от НАП / Дарик Добрич - архив

Във връзка със зачестилите случаи на мними данъчни, извършващи „проверки“ на търговски обекти в страната, от НАП Добрич предупреждават търговците в града и Северното Черноморие да бъдат внимателни и при съмнения по време на проверки да подават сигнал в НАП или в МВР.

От НАП Добрич напомнят, че служителите на Агенцията не приемат и не изискват плащания в брой, а всички дължими суми по глоби и актове се заплащат безкасово, по банковите сметки на териториалните дирекции на НАП.

Служителите на Агенцията се легитимират със служебната си карта при извършване на проверка и винаги са по двама. Картата на данъчните е отпечатана на хартия и защитена с воден знак. На гърба на документа са изписани всички права, които те имат по време на проверката. Служебната карта съдържа също номер, дата на издаване, трите имена на служителя, ЕГН, длъжност, териториална дирекция и звеното, в което работи служителят, както и снимка.

При съмнение за автентичността на служебна карта хората могат да запишат номера й и да се обадят на телефон 0700 18 700, съветват още от приходната  агенция.