/ ThinkStock/Getty Images
В Добричка област през третото тримесечие на година е започнал строежът на десет сгради за различни производствени, селскостопански, търговски и други дейности, бази за почивка, като е отбелязан ръст от 66.7 на сто спрямо същия период на 2018-а, съобщават от Териториалното статистическо бюро - Североизток, предава БТА.

Председатели на Сдружения на собственици на санирани блокове получиха значки с герба на Добрич

Разгърнатата обща застроена площ на тези обекти обаче бележи спад с 58.3 на сто - до 1246 квадратни метра, според статистическите данни. През периода юли-септември е започнал строежът и на 25 жилищни сгради с разгърната площ от 9502 квадратни метра.

Спрямо година по-рано жилищните обекти намаляват с 3.8 на сто, но застроената площ и броят на жилищата в тях нарастват съответно с 111.8 на сто и 136.6 на сто. Забавя се темпът на издаване на разрешителни за строеж като през периода местните администрации са подготвили документи за 25 нови жилищни сгради и е отбелязан спад от 40.5 на сто на годишна база.

Статистиката: На човек от населението в област Добрич се падат 34 квадрата жилищна площ

При издадените разрешителни за строеж на 36 други сгради има ръст от 16.1 на сто, но общата им площ намалява с близо 70 на сто в сравнение с година по-рано, според статистическите данни.
БТА