/ Дарик Добрич
Окръжен съд наложи мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 22-годишен мъж, разследван за причинена по непредпазливост смърт на пътя. Младежът е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Първо РУ на МВР-Добрич за това, че на 23 юни т.г., в Добрич, по ул. “Хр.Ботев“ на кръстовището с ул. “Гривица“, при управление на мотоциклет „Сузуки“, е нарушил правилата за движение по пътищата и по непредпазливост е причинил смъртта на 66-годишен пешеходец.

Условно наказание за мъж, използвал данни от чужда банкова карта

Според обвинението, младежът е извършил деянието след употреба на наркотично вещество - канабис и без да има необходимата правоспособност, като след инцидента е избягал от местопроизшествието.
 
Окръжният съд наложи на 22-годишния най-тежката мярка за процесуална принуда, след като прецени, че в данните по делото има достатъчно доказателства за неговата съпричастност към извършеното тежко престъпление, което се наказва с “лишаване от свобода“ от 3 до 15 години. Съдът счете, че с оглед на предвиденото в закона наказание, съществува реална опасност обвиняемият да се укрие с цел избягване на евентуална бъдеща наказателна репресия.
 
Предават българска гражданка на френски съд

22-годишният добричлия е с чисто съдебно минало и срещу него не се водят други наказателни производства, но от приложена по делото справка е видно, че той вече е бил наказван по административен ред за шофиране без книжка, коментира още съдът.
 
Съдебният акт подлежи на обжалване пред горната съдебна инстанция в 3-дневен срок.