/ ThinkStock/Getty Images
Условно наказание от 1 година „лишаване от свобода“ с 3-годишен изпитателен срок получи 27-годишен мъж от Добрич, използвал данни от чужда банкова карта без съгласието на титуляра. До наказанието се стигна, след като Окръжен съд-Добрич одобри споразумението, сключено между подсъдимия и прокуратурата.
        
Предават българска гражданка на френски съд

27-годишният се призна за виновен в това, че на 28 юли 2017 г. в Добрич е използвал данни от чужд платежен инструмент и извършил транзакция в размер на 161.56 лв. чрез онлайн платежна система. Към днешна дата той вече е възстановил парите на ощетеното лице.
        
От данните по делото става ясно, че подсъдимият е намерил случайно банковата карта, която била изгубена близо до ПОС терминал. Впоследствие той използвал номера на платежния инструмент, за да направи поръчка от сайт за търговия с козметични продукти.
        
Мъж от Добрич ще плати глоба, наложена му от полски съд

Младежът декларира пред съда, че е подписал доброволно споразумението, съгласен е с неговите параметри и се отказва от по-нататъшното разглеждане на делото по общия ред. Възпитателните грижи за условно осъдения бяха възложени на съответния районен полицейски инспектор по местоживеенето му.
        
Постановеният съдебен акт е окончателен.