Студенти от ВУМК представиха бизнес идеи пред министър Делян Добрев
Студенти от ВУМК представиха бизнес идеи пред министър Делян Добрев / ВУМК - пресцентър

Студенти от Висше училище Международен колеж /ВУМК/ представиха собствени работещи компании и иновативни бизнес идеи на конференция, организирана от Министерство на икономиката, енергетиката и туризма /МИЕТ/. Събитието отбеляза приключване на проекта за изграждане и развитие на Междууниверситетски центрове за насърчаване на предприемачеството, реализиран от МИЕТ.

На конференцията в Руския културно-информационен център в столицата, присъства министър Делян Добрев, експерти от миниестерството и ректори на висши училища.

Студентите от ВУМК Фетия Ахмедова и Димитър Йорданов демонстрираха иновативната си идея за интерактивна хотелска стая, а варненецът Калоян Куртев от специалност „Маркетинг и мениджмънт” показа създадената от него и вече работеща онлайн книжарница (ibookle.me). Тези и други компании на студенти от ВУМК, са подпомагани от единствения Център по предприемачество за Североизточния регион на планиране, действащ към ВУМК и създаден през 2009 година.

Центърът  осъществява цялостно ръководство на предвидените по проекта дейности за градовете Варна, Добрич и Шумен и работи за създаването на стабилна предприемаческа култура в региона.