/ iStock/Getty Images
Скандален видеозапис на полицаи, извършващи проверка на шофьор, който неправомерно е спрял автомобила си на тротоара, е разпространен в социалните мрежи и предизвика бурно възмущение, съобщава dir.bg. 

Глобиха полицай, паркирал патрулка на тротоар в Смолян, след публикация в социалните мрежи

Според описанието, действието във видеото се развива в Тутракан, на 23 октомври. Водачът, който е проверяван от униформените е включил телефона си да записва целия разговор, който на два пъти придобива доста краен характер.
 
 

Я гледай ти какви полицаи имало в Тутракан и къде гледали порно....Хммм....

Публикувахте от Salieva Juli в Четвъртък, 24 октомври 2019 г.


Единият от полицаите иска от мъжа да покаже оборудването на автомобила. Без да има отговор, униформеният допълва: "Разпореждам ви, покажете си оборудването. Ако не изпълните полицейско разпореждане, казано накратко и на по-прост език, за да ме разберете - слагам ви прангите на ръцете, слизаме долу и там вече ще започне порно в пълния сценарий, ако ме разбираш!". 

След тази реплика започва подробна проверка на автомобила на записващия видеото, както и на документите му. При подаването им, единият от униформените прави забележка на водача, че му треперят ръцете. 

Хванали катаджия да спи на дежурство, докато чакал партньора си да излезе от тоалетната

"По-спокойно, нещо ви треперят ръцете...да не сте пил нещо?", пита полицаят.  Малко по-късно двамата полицаи привикват човека до служебния им автомобил. Там той ги провокира още веднъж, като казва, че не е разбрал репликата с "порното".

Полицаят отново повтаря, че щяло да има "много порно" и да бъде "много цветущо". В един момент полицейският служител се усеща, че шофьорът го снима и иска да му провери телефона, но той отказва. В този момент записът свършва.