От Община Добрич обещаха да извършат проверка за качеството на новата настилка
Сигнал за ударно предизборно асфалтиране на улици в ромската махала на Добрич беше подаден до NOVA от местни граждани. Според тях въпросните улици не са заложени в капиталовата програма на общината.

Прокуратурата проверява сигнал за влизане в помещението с бюлетини в ОИК-Смолян

Десислава Първанова е активен участник в обсъждането на бюджета, но никъде в срещите на местната администрация с граждани, не се споменава, че улиците в кварталите „Изгрев“ и „Иглика“ ще бъдат цялостно преасфалтирани през настоящата година.

„От 4 години се молим навсякъде за асфалтиране и да се асфалтира ударно в ромската махала не е редно. Аз не съм видяла на сесиите да се обсъждат тези улици”, казва Първанова.

Местната общност е изключително доволна от новия асфалт, който по думите на живеещите в двата квартала е положен преди месец.

Прокуратурата проверява побой над хора, изпратени да лепят предизборни плакати

Над 30 улици са изцяло преасфалтирани по проекта за водния цикъл, заявиха от общината. Сред тях са и основни пътни артерии в ромските квартали, но по-голямата част са в центъра на града.

„След като се изградиха тези водопроводи, стана ясно че остават средства по договорите и беше целесъобразно да се вложат в тези улици, тъй като състоянието им беше много лошо”, казва Живко Неделев, ръководител на проекта за водния цикъл.

От Община Добрич обещаха да извършат проверка за качеството на новата настилка.
nova.bg